Дурят нашего брата!
- sibir2
- Уже с Приветом
- Сообщения: 1824
- Зарегистрирован: Ср дек 18, 2024 12:12 pm
Re: Дурят нашего брата!
Устрицы тоже все со дна собирают, устрицы хуже креветок в смысле загрязнения
Коммунизм, социализм уничтожат капитализм
☭☭☭☭☭☭☭☭🟥 СССР 🚩☭✯☭
Демократы и либералы = сообщники капиталистов, врагов человечества
Республиканцы, maggats = фашисты
☭☭☭☭☭☭☭☭🟥 СССР 🚩☭✯☭
Демократы и либералы = сообщники капиталистов, врагов человечества
Республиканцы, maggats = фашисты
- Пупхен
- Уже с Приветом
- Сообщения: 20395
- Зарегистрирован: Вт сен 06, 2022 11:33 pm
Re: Дурят нашего брата!
А чем вообще должны питаться не скомпрометировавшие себя креветки?
Dumme rennen, Kluge warten, Weise gehen in den Garten.
Во всех я, Душенька, нарядах хороша!
Во всех я, Душенька, нарядах хороша!
- Ion Tichy
- Уже с Приветом
- Сообщения: 12595
- Зарегистрирован: Чт авг 18, 2022 11:54 am
- Пупхен
- Уже с Приветом
- Сообщения: 20395
- Зарегистрирован: Вт сен 06, 2022 11:33 pm
Re: Дурят нашего брата!
Смутно помню из давнего общения с мусульманами - вроде креветка - неправильная еда.Ion Tichy писал(а): И бывают ли креветки халяльно-кошерными?
Dumme rennen, Kluge warten, Weise gehen in den Garten.
Во всех я, Душенька, нарядах хороша!
Во всех я, Душенька, нарядах хороша!
- Ion Tichy
- Уже с Приветом
- Сообщения: 12595
- Зарегистрирован: Чт авг 18, 2022 11:54 am
Re: Дурят нашего брата!
Заинтересовался.
Морепродукты (креветки, крабы, лобстеры) халяль, так как согласно хадису пророка Мухаммада все морские существа разрешены в пищу.
В Израиле вам не подадут креветок в кошерном ресторане и не продадут в кошерном магазине. В Танахе четко сказано: «… Ешьте сих: у кторых есть перья и чешуя в воде, в морях ли, или реках, тех ешьте; а все те, у которых нет перьев и чешуи, в морях ли, или реках, из всех плавающих в водах и из всего живущего в водах, скверны для вас…».
Москвичи тоже люди!
-
- Уже с Приветом
- Сообщения: 8195
- Зарегистрирован: Вс сен 04, 2022 5:27 pm
Re: Дурят нашего брата!
короче, "мусульманин" не за того себя Пупхену выдавалIon Tichy писал(а): креветки, крабы, лобстеры) халяль, так как согласно хадису пророка Мухаммада все морские существа разрешены в пищу.
В Израиле вам не подадут креветок в кошерном ресторане и не продадут в кошерном магазине. В Танахе четко сказано: «… Ешьте сих: у кторых есть перья и чешуя в воде, в морях ли, или реках, тех ешьте; а все те, у которых нет перьев и чешуи, в морях ли, или реках, из всех плавающих в водах и из всего живущего в водах, скверны для вас…».
- Ratbert
- Сообщения: 757
- Зарегистрирован: Вс мар 26, 2023 2:38 am
Re: Дурят нашего брата!
часть импорта идет из Южной Америки вот там действительно реально хорошее качествоKomissar писал(а): а главное - откуда импортированы креветки! Почти все из помойных ям ЮВА
- IncognitoUS
- Уже с Приветом
- Сообщения: 4223
- Зарегистрирован: Сб мар 25, 2023 8:51 am
Re: Дурят нашего брата!
"Today, more than 90% of all the shrimp eaten in America is imported, much of it farmed from countries such as India, Indonesia and Ecuador. Raising shrimp in a pond overseas is considerably cheaper than outfitting a shrimp boat"
- IncognitoUS
- Уже с Приветом
- Сообщения: 4223
- Зарегистрирован: Сб мар 25, 2023 8:51 am
Re: Дурят нашего брата!
Устрицы:
East Coast
Damariscotta River, Maine
Maine is littered with incredible oyster sites, but 80 percent of oysters harvested in Maine come from the fresh, clean water of the Damariscotta River. The unique positioning and the cold, hearty tides of the river create perfect conditions for oyster growing, leading many to call it the “Napa Valley of oysters.” Seek out the region’s succulent and briny Glidden Point oysters, clean and balanced Pemaquid oysters, and the large and sweet Norumbega oysters.
Cape Cod, Massachusetts
Massachusetts’ aquatic offshoot, Cape Cod, is a hotbed for rare oyster varieties. Here, you’ll find fan favorites including Duxubury and Wellfleet oysters, each named after its corresponding town. Duxbury oysters are great for those who prefer a fatty and buttery texture, whereas the Wellfleets hit more of those fresh saline notes. Other hidden gems from this region include the briny WiAnno oysters and the sweet Barnstable oysters.
Narragansett Bay, Rhode Island
Great oysters can be found along the coast of Rhode Island, making the state’s oyster trail a worthy destination for seafood lovers. Narragansett Bay is home to many interesting oyster varieties, and the phytoplankton in the bay give the shells a distinct orange hue and fatten up the meat of the oyster. Key varieties from this region include Quonset Point, Beaver Tail, and Wild Goose oysters, which are known for their clean and light flavors.
Another area in Rhode Island to watch out for is Point Judith Pond, south of Narragansett Bay. Here you can find Moonstone Oysters, which are known for their stunning white shells, deep cups, and rich, savory flavors.
Long Island, New York
While New York City used to have an abundance of oysters growing in its surrounding waters, inhabitants of the city ate so many that the entire area was depleted by the 1820s and the waters later became unfit for food production due to pollution from industrialization. The state now counts on Long Island to provide the delicacy; its classic Blue Point oysters are a great introduction for bivalve beginners thanks to their mild flavor and hint of salinity.
Chesapeake Bay, Maryland
In the 1600s, wild oysters used to fill the Chesapeake Bay, but have dwindled due to over-harvesting and habitat loss. Now, oyster farming is bringing the mollusks back to this region. The pristine Rappahannock River is a prime location for oyster production in the area, as it is connected to both the freshwaters of the Blue Ridge Mountains and the Chesapeake Bay. The freshwater gives the river’s namesake Rappanhannock oysters their trademark sweetness. These oysters also have a lower salinity, which lets the delicate flavors of the oyster shine.
Capers Island, South Carolina
This island outside of Charleston is home to the Capers Blades oysters, which are famously hand-harvested by local Clammer Dave, who runs the sustainable oyster farm. These oysters have a rich, briny flavor, making them a favorite of the nearby Charleston restaurants. Also near Charleston is the Barrier Island Oyster Co., known for its bright and salty Sea Cloud oyster.
Gulf Coast
Bayou La Batre, Alabama
Even though Alabama only has 60 miles of coastline, the state is one of the leading producers of oysters in the U.S., with great examples coming from sites like Dauphin Island and Bayou La Batre. In the Bayou La Batre area on the gulf, look out for Murder Point Oysters, which have a rich and creamy texture.
Caminada Bay, Louisiana
Oysters from Caminda Bay are known for their large size and plump, juicy meat. This area is littered with little islands that are also prime for oyster production, including Beauregard Island, where you can find the delicious Beauregard oysters. This impressively sized variety is ideal for frying up in a classic Louisiana po’boy.
Galveston Bay, Texas
Outside of Houtson, Galveston Bay is home to a distinct growing area for oysters. The bay is a mix of saltwater and freshwater, so each area lends a different flavor profile to the oysters. Shellfish grown on the east side of the bay have saltier meat, and on the west side where there is less salt water influx, the oysters tend to be more fatty and sweet with less brine flavor. Keep your eye out for Elm Grove oysters from this area, which are known for a chewy texture that makes them perfect for grilling.
West Coast
Hood Canal, Washington
Oysters are abundant in Washington’s Hood Canal, where visitors can spot them along the beaches. The Hama Hama Company is a sixth-generation, family-run oyster farm known for its world-class bivalves. It’s known for its Summerstone Oysters, which have a beautiful cup and ruffled edges.
Puget Sound, Washington
The Puget Sound is home to Olympia oysters, a variety native to the region. The area offers many inlets that are ideal for oyster production including the Totten Inlet and the Eld Inlet, where Olympia oysters can thrive. This variety is known for its smaller size, but they pack a punch of earthy, salty flavors.
Willapa Bay, Washington
Willapa Bay off Washington’s Pacific Coast is known as the state’s premier oyster region, producing the renowned Shigoku oysters. Shigoku, meaning “ultimate” in Japanese, is meant to portray the perfectly balanced flavor of these oysters. They’re cultivated using a specialized suspension technique through which they’re farmed in raised bags that move with the currents.
Humboldt Bay, California
Off the coast of Northern California, Humboldt Bay is the oyster capital of California, producing the largest quantity of these bivalves in the state. Look out for the Kumamoto oysters — though small, they offer a buttery, succulent meat and a delightful aftertaste of cucumber and melon.
Tomales Bay, California
Tomales Bay is just north of San Francisco off the coast of Sonoma wine country, which makes it a great place to try out some wine and oyster pairings. The esteemed Hog Island Oyster Co. is based here, and its flagship Hot Island Sweetwaters are a must-try. The small, deep-cupped shell boasts deliciously plump and sweet oyster meat
East Coast
Damariscotta River, Maine
Maine is littered with incredible oyster sites, but 80 percent of oysters harvested in Maine come from the fresh, clean water of the Damariscotta River. The unique positioning and the cold, hearty tides of the river create perfect conditions for oyster growing, leading many to call it the “Napa Valley of oysters.” Seek out the region’s succulent and briny Glidden Point oysters, clean and balanced Pemaquid oysters, and the large and sweet Norumbega oysters.
Cape Cod, Massachusetts
Massachusetts’ aquatic offshoot, Cape Cod, is a hotbed for rare oyster varieties. Here, you’ll find fan favorites including Duxubury and Wellfleet oysters, each named after its corresponding town. Duxbury oysters are great for those who prefer a fatty and buttery texture, whereas the Wellfleets hit more of those fresh saline notes. Other hidden gems from this region include the briny WiAnno oysters and the sweet Barnstable oysters.
Narragansett Bay, Rhode Island
Great oysters can be found along the coast of Rhode Island, making the state’s oyster trail a worthy destination for seafood lovers. Narragansett Bay is home to many interesting oyster varieties, and the phytoplankton in the bay give the shells a distinct orange hue and fatten up the meat of the oyster. Key varieties from this region include Quonset Point, Beaver Tail, and Wild Goose oysters, which are known for their clean and light flavors.
Another area in Rhode Island to watch out for is Point Judith Pond, south of Narragansett Bay. Here you can find Moonstone Oysters, which are known for their stunning white shells, deep cups, and rich, savory flavors.
Long Island, New York
While New York City used to have an abundance of oysters growing in its surrounding waters, inhabitants of the city ate so many that the entire area was depleted by the 1820s and the waters later became unfit for food production due to pollution from industrialization. The state now counts on Long Island to provide the delicacy; its classic Blue Point oysters are a great introduction for bivalve beginners thanks to their mild flavor and hint of salinity.
Chesapeake Bay, Maryland
In the 1600s, wild oysters used to fill the Chesapeake Bay, but have dwindled due to over-harvesting and habitat loss. Now, oyster farming is bringing the mollusks back to this region. The pristine Rappahannock River is a prime location for oyster production in the area, as it is connected to both the freshwaters of the Blue Ridge Mountains and the Chesapeake Bay. The freshwater gives the river’s namesake Rappanhannock oysters their trademark sweetness. These oysters also have a lower salinity, which lets the delicate flavors of the oyster shine.
Capers Island, South Carolina
This island outside of Charleston is home to the Capers Blades oysters, which are famously hand-harvested by local Clammer Dave, who runs the sustainable oyster farm. These oysters have a rich, briny flavor, making them a favorite of the nearby Charleston restaurants. Also near Charleston is the Barrier Island Oyster Co., known for its bright and salty Sea Cloud oyster.
Gulf Coast
Bayou La Batre, Alabama
Even though Alabama only has 60 miles of coastline, the state is one of the leading producers of oysters in the U.S., with great examples coming from sites like Dauphin Island and Bayou La Batre. In the Bayou La Batre area on the gulf, look out for Murder Point Oysters, which have a rich and creamy texture.
Caminada Bay, Louisiana
Oysters from Caminda Bay are known for their large size and plump, juicy meat. This area is littered with little islands that are also prime for oyster production, including Beauregard Island, where you can find the delicious Beauregard oysters. This impressively sized variety is ideal for frying up in a classic Louisiana po’boy.
Galveston Bay, Texas
Outside of Houtson, Galveston Bay is home to a distinct growing area for oysters. The bay is a mix of saltwater and freshwater, so each area lends a different flavor profile to the oysters. Shellfish grown on the east side of the bay have saltier meat, and on the west side where there is less salt water influx, the oysters tend to be more fatty and sweet with less brine flavor. Keep your eye out for Elm Grove oysters from this area, which are known for a chewy texture that makes them perfect for grilling.
West Coast
Hood Canal, Washington
Oysters are abundant in Washington’s Hood Canal, where visitors can spot them along the beaches. The Hama Hama Company is a sixth-generation, family-run oyster farm known for its world-class bivalves. It’s known for its Summerstone Oysters, which have a beautiful cup and ruffled edges.
Puget Sound, Washington
The Puget Sound is home to Olympia oysters, a variety native to the region. The area offers many inlets that are ideal for oyster production including the Totten Inlet and the Eld Inlet, where Olympia oysters can thrive. This variety is known for its smaller size, but they pack a punch of earthy, salty flavors.
Willapa Bay, Washington
Willapa Bay off Washington’s Pacific Coast is known as the state’s premier oyster region, producing the renowned Shigoku oysters. Shigoku, meaning “ultimate” in Japanese, is meant to portray the perfectly balanced flavor of these oysters. They’re cultivated using a specialized suspension technique through which they’re farmed in raised bags that move with the currents.
Humboldt Bay, California
Off the coast of Northern California, Humboldt Bay is the oyster capital of California, producing the largest quantity of these bivalves in the state. Look out for the Kumamoto oysters — though small, they offer a buttery, succulent meat and a delightful aftertaste of cucumber and melon.
Tomales Bay, California
Tomales Bay is just north of San Francisco off the coast of Sonoma wine country, which makes it a great place to try out some wine and oyster pairings. The esteemed Hog Island Oyster Co. is based here, and its flagship Hot Island Sweetwaters are a must-try. The small, deep-cupped shell boasts deliciously plump and sweet oyster meat
- Пупхен
- Уже с Приветом
- Сообщения: 20395
- Зарегистрирован: Вт сен 06, 2022 11:33 pm
Re: Дурят нашего брата!
Не, они их ели, но с каким-то не тем выражением.Карасёв писал(а):короче, "мусульманин" не за того себя Пупхену выдавалIon Tichy писал(а): креветки, крабы, лобстеры) халяль, так как согласно хадису пророка Мухаммада все морские существа разрешены в пищу.
В Израиле вам не подадут креветок в кошерном ресторане и не продадут в кошерном магазине. В Танахе четко сказано: «… Ешьте сих: у кторых есть перья и чешуя в воде, в морях ли, или реках, тех ешьте; а все те, у которых нет перьев и чешуи, в морях ли, или реках, из всех плавающих в водах и из всего живущего в водах, скверны для вас…».
Dumme rennen, Kluge warten, Weise gehen in den Garten.
Во всех я, Душенька, нарядах хороша!
Во всех я, Душенька, нарядах хороша!
- sibir2
- Уже с Приветом
- Сообщения: 1824
- Зарегистрирован: Ср дек 18, 2024 12:12 pm
Re: Дурят нашего брата!
Самое отравленное это устицы, потом другие моллюски, потом креветки и немного получше лобстеры.
PFAS сейчас везде, и у восточных берегов Америки их полно (сливаются с реками), потом тяжелые металлы, микро пластик, нефтепродукты это только часть того что собирают эти морские пылесосы.
Изредка креветки можно поесть, пару раз в год
PFAS сейчас везде, и у восточных берегов Америки их полно (сливаются с реками), потом тяжелые металлы, микро пластик, нефтепродукты это только часть того что собирают эти морские пылесосы.
Изредка креветки можно поесть, пару раз в год
Коммунизм, социализм уничтожат капитализм
☭☭☭☭☭☭☭☭🟥 СССР 🚩☭✯☭
Демократы и либералы = сообщники капиталистов, врагов человечества
Республиканцы, maggats = фашисты
☭☭☭☭☭☭☭☭🟥 СССР 🚩☭✯☭
Демократы и либералы = сообщники капиталистов, врагов человечества
Республиканцы, maggats = фашисты
- helmsman
- Уже с Приветом
- Сообщения: 1816
- Зарегистрирован: Пт сен 02, 2022 1:51 pm
Re: Дурят нашего брата!
Я их не ем, потому не в курсе. А вывески вижу, когда за продуктами хожу. Но ежели поискать, то раков, например, тут разводят в промышленных масштабах прямо на рисовых полях.helloworld писал(а):Блин я написал с сарказмом, думая что большинство давно в курсе, что столько морских гадов, сколько жрет это страна просто не найти в мексиканском американском заливе. Поэтому импортируют из канализаций ЮВА.
Но! Это не значит что их нет в Луизиане. Надо ехать на болота в отдаленные места, где их ловят местные рэднеки. Там все есть и много вкуснее.
- Цаца
- Уже с Приветом
- Сообщения: 5490
- Зарегистрирован: Ср авг 17, 2022 2:46 am
Re: Дурят нашего брата!
Там лабазов больше, чем населения, которое бухает по-чёрному.
- Цаца
- Уже с Приветом
- Сообщения: 5490
- Зарегистрирован: Ср авг 17, 2022 2:46 am
Re: Дурят нашего брата!
Аляска - это прекрасно, если бы не злая гнусь летом и полярная ночь зимой.Пупхен писал(а): Папаша мой Аляску обожал, так там и остался навеки.
- Robin Bobin
- Уже с Приветом
- Сообщения: 11485
- Зарегистрирован: Чт авг 25, 2022 2:14 pm
Re: Дурят нашего брата!
Мало кто думает, что ели те, кого потом едим мы. А так, если бы знали, от многого бы отказались.sibir2 писал(а): Самое отравленное это устицы, потом другие моллюски, потом креветки и немного получше лобстеры.
PFAS сейчас везде, и у восточных берегов Америки их полно (сливаются с реками), потом тяжелые металлы, микро пластик, нефтепродукты это только часть того что собирают эти морские пылесосы.
Изредка креветки можно поесть, пару раз в год
- Ion Tichy
- Уже с Приветом
- Сообщения: 12595
- Зарегистрирован: Чт авг 18, 2022 11:54 am
Re: Дурят нашего брата!
А потом проголодались и сказали бы да ну и хрен с ним.Robin Bobin писал(а):Мало кто думает, что ели те, кого потом едим мы. А так, если бы знали, от многого бы отказались.sibir2 писал(а): Самое отравленное это устицы, потом другие моллюски, потом креветки и немного получше лобстеры.
PFAS сейчас везде, и у восточных берегов Америки их полно (сливаются с реками), потом тяжелые металлы, микро пластик, нефтепродукты это только часть того что собирают эти морские пылесосы.
Изредка креветки можно поесть, пару раз в год
Москвичи тоже люди!
- Пупхен
- Уже с Приветом
- Сообщения: 20395
- Зарегистрирован: Вт сен 06, 2022 11:33 pm
Re: Дурят нашего брата!
Меня, кстати, вопрос гнуса занимает: вот тайга, облака кровососущих. А кого они все там сосут? Ведь зверья не так много, лысого - тем более. Человек так вообше редко забредает. Чем/кем гнус жив?
Dumme rennen, Kluge warten, Weise gehen in den Garten.
Во всех я, Душенька, нарядах хороша!
Во всех я, Душенька, нарядах хороша!
- Цаца
- Уже с Приветом
- Сообщения: 5490
- Зарегистрирован: Ср авг 17, 2022 2:46 am
Re: Дурят нашего брата!
Какато - зверья не много? Олешек на всех гнусей хватит!Пупхен писал(а): Меня, кстати, вопрос гнуса занимает: вот тайга, облака кровососущих. А кого они все там сосут? Ведь зверья не так много, лысого - тем более. Человек так вообше редко забредает. Чем/кем гнус жив?
- Пупхен
- Уже с Приветом
- Сообщения: 20395
- Зарегистрирован: Вт сен 06, 2022 11:33 pm
Re: Дурят нашего брата!
Ну вот что-то не складывается у меня такого впечатления. Гнус - везде, облаками, а олешек да мишек не часто и увидишь. Не то что догонишь.
Dumme rennen, Kluge warten, Weise gehen in den Garten.
Во всех я, Душенька, нарядах хороша!
Во всех я, Душенька, нарядах хороша!
- Robin Bobin
- Уже с Приветом
- Сообщения: 11485
- Зарегистрирован: Чт авг 25, 2022 2:14 pm
Re: Дурят нашего брата!
Желание иметь собственный дом сразу пропадает, когда вспоминаешь про разное количество всяких особей, которые, если не пытаются тебя укусить, ужалить, напиться твоей крови, так просто создавать из своих мертвых тушек мусор или мешать своим присутствием.Пупхен писал(а):Меня, кстати, вопрос гнуса занимает: вот тайга, облака кровососущих. А кого они все там сосут? Ведь зверья не так много, лысого - тем более. Человек так вообше редко забредает. Чем/кем гнус жив?